Fotografije: Proelium sports agency in osebni arhiv

(11. 10. 2020) Avtorja: Tadej Glavač in Dušan Poslek

 

V mesecu juniju smo pričeli s sodelovanjem v projektu »Športna akademija Proelium«, ki je v polnem teku. Športna agencija Proelium, s svojimi strokovnjaki ter z vrhunskimi športniki mladim športnikom z različnimi nasveti ter s pravilnim usmerjanjem pomaga do vrhunskih rezultatov. Izobraževanje podajajo različni strokovnjaki, na podlagi šestih ključnih temeljev:

1. osebni trener in nutricist,
2. športni psiholog,
3. fizioterapevt, kineziolog,
4. strokovnjak za marketing, PR in promocijo,
5. finančni svetovalec,
6. povezovanje z vrhunskimi športniki.

Takšna povezava med športnikom in zunanjimi sodelavci (strokovnjaki) je zelo pomembna pri razvoju posameznikove športne poti.

Z velikim veseljem podpiramo ta in vse ostale projekte skozi katere lahko udejanjimo naše poslanstvo. Zavedamo se, da je vsako takšno sodelovanje ključno in lahko zaznamuje smer po kateri bo športnik peljal svojo pot.

V sklopu Športne akademije Proelium se člani učijo povezovanja s podjetji in imajo možnost da tekom izobraževanja (Moj prvi posel) dobijo kar nekaj novih partnerjev oziroma sponzorjev.

S Športno agencijo Proelium smo za njihove člane akademije pripravili poseben preizkus skozi katerega so lahko spoznali kako lahko sodelujejo s podjetji/sponzorji in kaj to za njih pomeni. Tako so se v sklopu izobraževanja in teme »Moj prvi posel« potegovali za glavno nagrado in sicer 1 letno pogodbo AMBASADORSTVO z našo blagovno znamko GO4GOAL.

Kot prvi si je glavno nagrado prislužil teniški igralec Maj Premzl, ki je tako postal ambasador športne znamke GO4GOAL. Maja predstavljamo v nadaljevanju.

Maj je teniški igralec, star 16 let (letnik 2004) in prihaja iz Maribora. Tenis trenira že od svojega šestega leta, torej 10 let, vseskozi pri ŽTK Maribor (Železničarski teniški klub Maribor), ki je že več kot 10 let najboljši teniški klub v Sloveniji. V povprečju trenira več  kot štiri ure na dan, ker pa je pri tenisu velikega pomena tudi mentalna pripravljenost, ima enkrat tedensko (oz. po potrebi) tudi mentalni trening.

Najodmevnejši dosežki v sezoni 2019/2020:

•  član slovenske mladinske olimpijske reprezentance s katero je odpotoval v Baku,
•  1. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji dvojic do 18 let,
•  1. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji dvojic do 16 let,
•  1. mesto masters turnirja do 18 let posamezno,
•  dvakrat 2. mesto na mednarodnem turnirju v kategoriji posamezno do 18 let,
•  trikrat 3. mesto na mednarodnem turnirju v kategoriji posamezno do 18 let,
•  trikrat 3. mesto na mednarodnem turnirju v kategoriji dvojic do 18 let,
•  dvakrat 1. mesto na mednarodnem turnirju v kategoriji posamezno do 16 let,
•  1. mesto na mednarodnem turnirju v kategoriji posamezno do 18 let
•  trenutno najvišje uvrščen mladinski slovenski igralec na mednarodni Tennis Europe lestvici do 16 let in sicer se nahaja na 22-tem mestu,
•  na mednarodni ITF lestvici do 18 let se trenutno nahaja na 408. mestu, vendar se ta lestvica tedensko osvežuje,
•  na slovenski lestvici do 16 let se nahaja na 1. mestu, na lestvici do 18 let pa na 2. mestu.

Njegov idol je že od samega teniškega začetka Novak Đoković. »Všeč mi je njegova tehnika še bolj pa sem navdušen nad njegovim stilom igre.«

Maj o svojih ciljih: »Moji kratkoročni cilji za to sezono so osvojiti mednarodni turnir ITF 3. ranga, kar je že zelo močno zaseden turnir. Cilj mi je tudi, da bi se do konca tega leta povzpel do dovolj visokega mesta na ITF lestvici da bi lahko naslednje leto nastopil na vseh štirih mladinskih Grand Slamih. Največji dolgoročni cilj pa je postati zmagovalec Grand Slama, ampak se med drugim zavedam, da je do tja še dolga in zelo zahtevna ter garaška pot. Sem pa za to pripravljen naredit vse kar je v moji moči, da mi to nekega dne tudi uspe.«

Naš mladi ambasador je do sedaj premalo poudarka dajal na obutev in pomembnost športnih nogavic, kot del športne opreme: »Če sem čisto iskren sem pred uporabo nogavic GO4GOAL dal premalo poudarka na obutev.

Po prvi uporabi nogavic GO4GOAL sem šele videl kakšna je razlika med nogavicami, ki jih lahko kupim v trgovini od Nike in pa nogavicami ki jih nudi podjetje GO4GOAL, saj se mi je zdelo da sem z nogavicami GO4GOAL enostavno hitrejši. Nogavica se popolnoma prileže stopalu, v čevlju ne drsi in pa je malo debelejša kot običajne nogavice, kar preprečuje žulje in stopalu nudi popolno udobnost. Čeprav so malo debelejše, pa ne pomeni da se noga poti v čevlju, ampak noga lepo diha v nogavici, zato ne prihaja do velikega potenja v čevlju.

Za nogavice GO4GOAL sem prvič izvedel že pred predstavitvijo, ki jo je imel Tadej v sklopu Športne akademije Proelium. Prvič sem izvedel za njih, ko sem videl da podjetje GO4GOAL sodeluje s športniki iz Športne agencije Proelium, če sem bolj natančen sem prvič videl nogavice pri odbojkarju Roku Možiču.«

S protizdrsnimi nogavicami GO4GOAL želi do še boljše igre: »Mislim, da lahko nogavice pripomorejo k moji boljši igri, saj sem na igrišču z nogavicami GO4GOAL hitrejši, kar pripomore k boljši igri na igrišču.«

Prvi občutki ob osvojitvi glavne nagrade AMBASADOR podjetja GO4GOAL: »Ko sem izvedel, da sem postal novi ambasador podjetja GO4GOAL, sem bil zelo, zelo, zelo vesel, ker sem si zelo močno želel postati ambasador blagovne znamke GO4GOAL, saj so mi nogavice zelo pri srcu.

Nogavice so zelo kvalitetne in jih res rad obujem, med drugim pa mi je samo podjetje GO4GOAL zelo motivacijsko usmerjeno, kar mi daje dodatni naboj. Mislim, da če dam vse od sebe, mi lahko skupaj s podjetjem GO4GOAL uspe izpolniti prav vse moje cilje in nekega dne postati zmagovalec Grand Slama.«

»Dodal pa bi še to, da ime vaše blagovne znamke GO4GOAL (sledi svojemu cilju) deluje na mene zelo motivacijsko.«