(04.12. 2021) Avtor: Tadej Glavač

 

Ker se zavedam, kako pomembna so otroška stopala, ki so še v fazi razvoja, smo športne nogavice GO4GOAL tekom razvoja prilagodili tudi za otroke.

Zakaj sem se odločil za ta korak?

Na začetku so mi vsi govorili, da otroci takšnih nogavic ne bodo nosili, saj otrok nosi to, kar mu nadenejo njegovi starši. Sam sem drugačnega mnenja, zato sem si zadal cilj staršem približati prednosti teh nogavic ter izpostaviti pomembnost ustreznih športnih nogavic med aktivnostjo.

Ko sem pogledal, kakšne nogavice na trgu sploh obstajajo, sem kar hitro ugotovil, da je specializiranih športnih nogavic za otroke le peščica. Tukaj sem videl veliko priložnost, saj, kot sem zapisal zgoraj, so stopala otrok še toliko bolj izpostavljena raznovrstnim poškodbam.Iskreno, kar zvije me v trebuhu, ko vidim, kako si otroci prevelike nogavice in štucne stiščijo v svojo športno obutev. V njej je potem vse »nagužvano« in ne morem si predstavljati, kako neudobno se ob tem počuti otrok. Da ne omenjam večje izpostavljenosti raznim poškodbam in bolečinam.

Naj ti povem svojo izkušnjo …

Že 2 leti sem prisoten pri izvedbi nogometnega kampa Marcos Tavares. Otroci 5 dni trenirajo z vrhunskimi trenerji, se zabavajo ter ob tem doživljajo nepozabno izkušnjo.Treningi potekajo dvakrat na dan in športna oprema otrok je seveda zelo pomembna. Spomnim se prvega dne, prvega treninga, ko si je eden izmed otrok obuval štucno (nogometne nogavice) in takoj sem opazil, da je občutno prevelika za njegovo nogo. S prsti jo je zatlačil v kopačko in odšel na trening.

Po njem je tarnal o bolečinah. Opazil sem žulj na njegovi nogi seveda otrok cel teden ni mogel normalno trenirati. Bolečine ob pritisku na žulj so bile enostavno prevelike. Treninge je zato opravil bos – tiste, ki jih je seveda lahko (samo z žogo), kar pa, pri treniranju nogometa, ko obstaja velika verjetnost, da te kdo pohodi s kopačkom, ni najbolj varno.

Si predstavljaš? Zaradi tako preproste stvari kot so nogavice, otrok ni mogel v celoti doživeti tega, kar bi lahko.Zato apeliram na vas starše, poskrbite za pravilno obutev svojih otrok, kajti obutev še zdaleč niso samo copati, ampak tudi nogavice! Le-te so namreč prvi stik s stopalom.

In ne samo na kampih ter treningih, tudi v šoli je pomembno, da imajo otroci s seboj dobro obutev za aktivnosti pri športni vzgoji.

Če želiš poskrbeti, da bo tvoj otrok med treningom imel najboljšo možno zaščito, potem morajo GO4GOAL z njim v šolo in na treninge.Tako bodo lahko otroci že na začetku svoje športne kariere ali aktivnosti uporabljali nogavice, ki bodo kar najbolje poskrbele za njihovo varnost in zdravje ter jim omogočile, da unovčijo svoje športne sposobnosti do maksimuma.

Aja … na nogavice lahko dodam tudi različne dizajne (npr. ime, številko, risanega junaka ipd.), ki bo vašega otroka še dodatno motiviral.Spodaj še nekaj mnenj otrok, ki so mi jih posredovali njihovi starši.

 

ŽELIM ŠPORTNE NOGAVICE GO4GOAL