(20. 3. 2022) Avtor: Tadej Glavač

Športne nogavice GO4GOAL niso samo še ene nogavice na trgu. Posebne so zato, ker so nastale v sodelovanju različnih strokovnjakov – ortopedov, fizioterapevtov, strokovnjakov za tkanine, pa tudi športnikov.

Vsak je prispeval svoj košček znanja, da lahko danes trdno stojimo za vrhunsko blagovno znamko športnih nogavic GO4GOAL.

S strokovnjaki za tkanine smo izbrali 6 visokokakovostnih tkanin in jih v sodelovanju z ortopedi ter fizioterapevti kombinirali glede na potrebo po zaščiti in podpori posameznega dela stopala.

Vsak material v nogavici je tako na pravem mestu in s pravim ciljem: tebi olajšati gibanje ter ti zagotoviti dobro počutje.

Tudi na ustrezen način pletenja smo mislili. Z njim smo dosegli, da se nogavica popolnoma prilega stopalu in ga stabilizira.

Brez športnikov in njihove povratne informacije nogavice GO4GOAL ne bi bile to, kar danes so. Ključno je namreč bilo, da smo že v fazi razvoja prototipov dobili takojšen odziv, kako se lahko še izboljšamo in pomagamo športnikom pri napredku.

Da se boste lažje odločili za nakup športnih nogavic, smo za vas v spodnjih odstavkih pripravili primerjavo naših nogavic z nekaterimi drugimi. Za primerjavo smo izbrali blagovne znamke, ki ponujajo športne nogavice, ki imajo na podplatih nameščene protizdrsne blazinice. Z namenom preprečiti drsenje stopala v obutvi.

Blazinice se pri večini nahajajo le na zunanji strani nogavic, pri nekaterih pa tudi na notranji, s čimer povzročajo neprijeten občutek na koži. Poleg tega jih ni mogoče namestiti na katerikoli material (nameščajo se s toplotno obdelavo) in niso nameščene na področje palca na nogi, ki skrbi za odriv oziroma skozi katerega poteka največji prenos moči.

Mi smo šli korak dlje in namesto protizdrsnih blazinic na spodnjo stran stopala vpletli protizdrsno tkanino. Natančno smo jo oblikovali in namestili točno tja, kjer poteka največji prenos moči.

S tem smo zmanjšali drsenje stopala v nogavici in nogavice v obutvi. Ker je tkanina del nogavice, ni moteča na koži in zagotavlja visoko udobje.

Izpostavili bi še dve lastnosti konkurenčnih izdelkov, ki smo jih mi nadgradili.

Večina znamk nogavic vsebuje bombaž, ki slabo odvaja vlago. Moker bombaž slabo diha in se dolgo suši. Naše nogavice GO4GOAL pa v osnovi vsebujejo material, ki kar 30% hitreje odvaja vlago ter se posuši 50 % hitreje kot bombaž.

Konkurenčne nogavice niso posebej prilagojene levemu in desnemu stopalu ter nimajo zaščitenega nobenega predela stopala. Naše nogavice GO4GOAL pa so posebej prilagojene desnemu in levemu stopalu, kar omogoča popolno prileganje, prav tako pa s posebnim vezenjem in materiali ščitijo določene predele stopala (gleženj, prsti, ahilova tetiva).