Tako amaterski, kot tudi profesionalni športniki prav dobro vedo, da so stopala tisti del telesa, ki je med športanjem nadpovprečno na udaru, zato je zanj potrebno res dobro poskrbeti.

Žulje, bolečine in druge tegobe lahko več kot učinkovito preprečimo že z izbiro pravih nogavic, ki so pri športu in gibanju nasploh ključnega pomena. Na tvoj “Kaj imajo nogavice s tem?” ti odgovorimo v nadaljevanju!

1. Podpora stopalu

Med športom je zelo pomembno, da ti je v nogavicah udobno, ti s kože ne drsijo in da imajo tvoja stopala v njih pravilno podporo. Nogavice so namreč tiste, ki povezujejo stopalo z obutvijo, stopalo pa nosi celo težo telesa in skrbi za celoten proces gibanja.

2. Preprečevanje žuljev

Predstavljaj si nogavice, ki se sploh ne prilegajo tvojemu stopalu, v njih pa se tudi intenzivno potiš. Drgnjenje odvečne tkanine, ki se nabira ob koži, in močno znojenje sta ena izmed najbolj pogostih razlogov za nastanek žuljev, zato je izbira pravih nogavic ključna pri odpravljanju in blaženju le-teh. Nogavice morajo torej biti zasnovane tako, da trenje med tkanino in kožo zmanjšajo.

3. Vpliv na športni performans

Da, napačna izbira nogavic lahko čisto zares znatno poslabša tvoj športni performans, zato je izbira tistih pravih še kako zelo pomembna.

Nogavice za šport ni težko pravilno izbrati

Kot že rečeno, so nogavice ZELO POMEMBEN del športne opreme, zato si za svojo športno aktivnost  izberi nogavice, ki:

● odvajajo vlago in se hitro sušijo, posledično pa tvoja stopala ohranjajo suha,
● so lahke, udobne in se prilegajo tvojim stopalom,
● so odebeljene na mestih, kjer prihaja do največjih obremenitev,
● zmanjšajo drsenje/premikanje stopala v obutvi.

S tem v mislih so bile izdelane tudi protizdrsne nogavice GO4GOAL. In ne skrbi, to namreč niso samo “zgolj le še ene nogavice na trgu”. Posebne so zato, ker so nastale v sodelovanju z različnimi strokovnjaki kot so  ortopedi, fizioterapevti, poznavalci tkanin in seveda tudi v sodelovanju s športniki.

Vsak od naštetih je tako prispeval svoj košček znanja in prav to je razlog, da lahko danes trdno stojimo za vrhunsko blagovno znamko protizdrsnih nogavic GO4GOAL.

Z GO4GOAL nogavicami lahko le pridobiš

Če se kot športnik odločiš zaupati strokovni ekipi, ki stoji za imenom – no, nogavicami – GO4GOAL, ti zagotavljamo:

Večjo stabilnost stopala – nogavice se popolnoma prilegajo in tako v obutvi ne bodo drsele.
Suha stopala – visokotehnološka vlakna odvajajo vlago stran od kože in ohranjajo tvoja stopala sveža ter suha.
Udobje – izjemno lahka tkanina poskrbi za idealno udobnost med športno aktivnostjo.
Zaščito pred žulji – inovativna protizdrsna tehnologija na spodnjem delu stopala in prstov zmanjša trenje med nogavico in kožo, kar zmanjšuje nastanek žuljev.

Izdelali smo jih z namenom – zate, da greš do konca in pokažeš svoj potencial!

Nogavice GO4GOAL so prejele tudi posebno nagrado za inovacijo, kar je še en dokaz več, da smo razvili nekaj zares pomembnega na področju športa in gibanja.

Si za, da tvojim stopalom skupaj zagotovimo le najboljše? Potem klikni TUKAJ!