GO4GOAL PODCAST – skupaj z vami do istega cilja

(22. 7. 2020) Avtorja: Tadej Glavač in Dušan Poslek

Včasih se zdi cilj preveč oddaljen. Ovire, ki nam stojijo na poti, so včasih previsoke in lažje je odnehati kot vztrajati. Tudi v GO4GOAL pogosto naletimo na ovire ob katerih bi lahko obupali in odnehali. A se ne damo in vztrajamo naprej. Po poti, za katero smo prepričani, da nas bo vodila do cilja, ki si ga želimo – prepoznavna blagovna znamka in zadovoljni uporabniki.

Ob tem pa se vedno znova soočamo s prošnjami športnikov, da bi jim z donacijami pomagali na njihovi športni pot. Kljub temu, da si želimo, da bi lahko več športnikom pomagali na njihovi poti, je to realno nemogoče. Zato smo poiskali drugačen način. Način, s katerim bomo uresničili več ciljev. Začenjamo s projektom GO4GOAL PODCAST.

V tem podcastu bomo predstavili športne poti naših uporabnikov. Njihovo športno pot, njihova odrekanja in odločnost, da so lahko prišli do želenega cilja. V podcastu bomo gostili športnike, trenerje, druge športne delavce, novinarje in vse, ki lahko s svojo zgodbo navdihnejo vas, poslušalce.

S tem vam bomo pokazali, da je odrekanje in premagovanje ovir del vsake športne poti.

Obenem pa bomo naredili še nekaj. Skupaj z ZPM Moste-Polje bomo zbirali donacije za njihov Sklad za razvoj talentov, ki je vzpostavljen pod okriljem projekta Botrstvo.

Tako bomo tudi vas nagovarjali in povabili k donacijam, ki bodo otrokom in mladim omogočile uresničitev sanj. Sanj, ki so včasih tako drobne, a obenem nedosegljive. Verjamemo, da bomo skupaj z vami polepšali vsakdan marsikateremu otroku.

Od jutri naprej vabljeni na našo spletno stran, kjer boste lahko prisluhnili objavljenim oddajam. In povabljeni, da podprete mlade športnike ter jim s tem pomagate uresničiti sanje.

Obenem pa hvala, ker skupaj z nami stopate po poti do istega cilja.

Preberi več


Skupaj s Proelium uresničujemo naše poslanstvo

Fotografije: Proelium sports agency

(11. 6. 2020) Avtorja: Tadej Glavač in Dušan Poslek

Že od samega začetka je pot blagovne znamke GO4GOAL tesno povezana s športno agencijo Proelium. Začelo se je s podporo in nasveti, ki smo jih ob pričetku poslovne poti najbolj potrebovali. Sčasoma smo pričeli sodelovati pri različnih projektih, kot je npr. Start up Bojevnik. To je projekt, kjer je mladim športnikom omogočeno sodelovanje z drugimi vrhunskimi športniki in zunanjimi partnerji, ki tem nadobudnim športnikom pomagajo na športni poti.

V teh dneh pa naše sodelovanje nadgrajujemo s projektom »Športna akademija Proelium«. V ta projekt so ponovno vključeni mladi športniki iz različnih športnih panog. V okviru akademije bodo deležni sodelovanja z različni strokovnjaki (osebni trenerji, psihologi, fizioterapevti, finančnimi in marketing svetovalci itd.), saj je ravno povezava med športnikom in zunanjimi sodelavci (strokovnjaki) zelo pomembna pri razvoju posameznikove športne poti.

Z velikim veseljem podpiramo ta in vse ostale projekte skozi katere lahko naše poslanstvo tudi udejanjimo. Zavedamo se, da je vsako takšno sodelovanje ključno in lahko zaznamuje smer po kateri bo športnik peljal svojo pot.

»SKUPAJ Z VAMI PROTI ISTEMU CILJU«

Preberi več


5 kandidatov. 4 športi. En skupen cilj – biti najboljši

Fotografije: osebni arhiv športnikov

(1. 5. 2020) Avtorja: Tadej Glavač in Dušan Poslek

Med prijavljenimi kandidati, ki so se odzvali na našo kampanjo izbora novega ambasadorja, smo izžrebali pet prijavljenih kandidatov, s katerimi smo v preteklih dneh opravili kratke razgovore. Čeprav vseh pet izžrebancev svojo pot tlakuje v različnih športnih disciplinah, jim je skupen cilj – biti najboljši in veseli nas, da so v športnih nogavicah GO4GOAL prepoznali enega izmed kamenčkov v mozaiku svojega športnega uspeha.

Cilj kampanje »postani ambasador« je bil omogočiti mladim in še neuveljavljenim športnikom, da postanejo ambasadorji znamke GO4GOAL. Zavedamo se, da je pot do športnega uspeha večkrat izjemno težka, zato smo se odločili, da nekomu pomagamo pri njegovem trudu in žrtvovanju za doseganje zastavljenih ciljev.

Odziv na kampanjo je bil izjemen. Ravno ta odziv je bil za nas pokazatelj, da smo na pravi poti in da je naše poslanstvo, ob tem, da smo ustvarili izjemen produkt, tudi skrb in pomoč tistim, ki so še na začetku svoje športne poti. Izmed vseh prijavljenih kandidatov, smo izžrebali pet posameznikov/športnikov iz štirih različnih športov (atletika, košarka, rokomet, tenis) in z vsakim izmed njih opravili spletni pogovor. Sedaj jih predstavljamo tudi vam:

 

ALJAŽ ARISTOVNIK

Aljaž je rojen leta 2005 in se že deveto leto zapored ukvarja z rokometom. Trenutno je član RK Gorenje iz Velenja in igra na položaju srednjega zunanjega igralca. V prostem času se Aljaž ukvarja tudi z gorskim kolesarstvom in deskanjem na snegu.

 

NEŽA DOLENC

Neža je stara 17 let in prihaja iz Zgornjih Bitenj. Od svojega petega leta trenira atletiko in sicer različne discipline, trenutno pa največ pozornosti nameni teku na 100 in 400 metrov z ovirami.

 

ALJAŽ KRIŽAN

17-letni Aljaž prihaja iz Ljubljane. Trenutno je član ekipe KK Ljubljana (U17 in U19) in svoje znanje dokazuje v prvi ligi. Igra na položaju organizatorja igre. Njegov cilj je postati profesionalni košarkar.

 

ALYSSA LAMUT

Atletinja Alyssa je rojena leta 2003, z atletiko pa se ukvarja že 10 let. Zadnja 4 leta izključno z metom kopja. Je sedemkratna državna prvakinja v metu kopja v svoji kategoriji.

 

JAN KOBIERSKI

Jan prihaja iz Avstrije (Graz) in že od svojega 3. leta trenira tenis. Pri svojih šestnajstih letih ima za sabo že nekaj vidnih uspehov na mednarodnih teniških turnirjih. Njegova idola sta Dominic Thiem in Roger Federer.

 

Zmagovalca in novega ambasadorja športne znamke GO4GOAL bomo razglasili v nedeljo 3. 5. 2020.

Še enkrat se zahvaljujemo vsem, ki ste sodelovali v naši kampanji in iskreno čestitamo izžrebanim kandidatom. Vsem želimo obilo športnih uspehov!

Preberi več


Postani ambasador slovenske blagovne znamke GO4GOAL

(12. 4. 2020) Avtor: Tadej Glavač, ustanovitelj

KAJ SMO IN KAJ DELAMO?

Smo mlado startup podjetje, ki se osredotoča na razvoj visokotehnološke športne opreme. Leta 2019 smo dokončno razvili športne nogavice, ki jih že uporabljajo športniki različnih disciplin in so nad njimi navdušeni.

 

KAJ JE POSEBNOST NAŠIH NOGAVIC?

GO4GOAL so inteligentno zasnovane športne nogavice, ki so plod slovenskega znanja in razvoja. Razvite v sodelovanju s številnimi strokovnjaki in testirane z vrhunskimi športniki omogočajo odličen oprijem, udobje in varnost stopala.

 

NAŠ CILJ?

Naš cilj je, da bi s športnimi nogavicami GO4GOAL športniki hitreje prišli do svojih ciljev oz. do izboljšanja svojih športnih zmogljivosti. Kvalitetni materiali omogočajo, da se uporabnik v nogavicah GO4GOAL počuti udobno, da ga le-te pri izvajanju svojih aktivnosti ne ovirajo in preprečujejo poškodbe stopal.

 

ZAKAJ SMO SE ODLOČILI ZA TAKŠNO POTEZO?

Ogromno športnikov se na nas obrača z željo, da bi postali naši ambasadorji ali z željo po sponzorstvu. Ker smo mlado podjetje in smo komaj na začetku naše poslovne poti, na žalost ne moremo tega ponuditi vsem, čeprav bi si to želeli.

Zato smo se odločili, da program »ambasadorstvo« ponudimo enemu izmed vas.

V našem  programu »ambasadorstvo«, ki ga izvajamo v sodelovanju z že uveljavljenimi športniki, le ti izpolnjujejo določene pogoje. Odločili smo se, da ta program približamo tudi drugim, ki pogojev za naš program ne izpolnjujejo, a bi vseeno želeli postati naši ambasadorji.

Tako boste lahko v tem programu ob profesionalnih športnikih sodelovali tudi rekreativni športniki, starši otrok športnikov in vsi ostali, ki vas takšno sodelovanje zanima.

 

KAKO SODELOVATI?

Na našem FB in Instagram profilu poteka kampanja ambasadorstvo, kjer lahko sodeluje vsak! Za sodelovanje obišči enega izmed omenjenih družabnih omrežij.

 

KAKO BO POTEKAL IZBOR?

Ker ne želimo delati razlik, bomo izžrebali 5 oseb, s katerimi bomo nato opravili krajše pogovore in na podlagi le-teh izbrali našega bodočega ambasadorja.

 

KAJ NUDIMO?

• 1 letna pogodba AMBASADOR blagovne znamke GO4GOAL,
• športne nogavice GO4GOAL,
• personalizacija po izbiri,
• športno opremo GO4GOAL,
• športno fotografiranje za našo blagovno znamko (če seveda želiš),
• prvi/a boš lahko testiral nove produkte, ki jih razvijamo,
• možnost nadaljnjega sodelovanja,
• nasveti s področja marketinga ter usmeritve do drugih strokovnjakov, ki so pomembni za tvoj športni razvoj.

 

DO KDAJ IMAŠ ČAS?

• čas za sodelovanje imaš do nedelje, 19. 4. 2020, do polnoči.

Ne čakaj, sodeluj, in morda boš ravno ti novi ambasador blagovne znamke GO4GOAL.

 

NAŠI AMBASADORJI SO ŽE:

MARCOS TAVARES
(nogometaš – NK Maribor)

“Športne nogavice GO4GOAL so neverjetno mehke. Treniram po več ur dnevno, tako da so nogavice pomemben del moje športne opreme. Zaščitene so na pravih mestih, kar je zame kot profesionalnega nogometaša izrednega pomena. Omogočajo mi, da izboljšam svoje športne zmogljivosti, kajti z njimi lahko ustvarim večjo hitrost ter hitreje spremenim smer gibanja. Že v testnih nogavicah sem imel odličen občutek na nogi. Sedaj je material še boljši in nogavice res služijo svojemu namenu. Nogavice so prvi stik s stopalom in so zato izjemno pomembne. Vesel sem, da so pri GO4GOAL ustvarili slovenski produkt, ki je res odličen, in verjamem, da se bo hitro razširil tudi drugod po svetu.”

 

BORUT MAČKOVŠEK
(slovenski rokometaš)

“Glede na to, da sem kot profesionalni športnik preizkusil že veliko različnih znamk nogavic, lahko rečem: GO4GOAL nogavice so zasnovane boljše od tistih, ki jih kupujemo v trgovinah, ker so ustvarjene za vrhunske športnike. Nogavice sem preizkusil tudi sam in v bodoče jih bom zagotovo uporabljal, saj se lepo prilegajo moji nogi. Pomembno je, da se tudi naša stopala počutijo udobno.”

 

DOMINIKA ČONČ
(nogometašica – AC Milan)

“Nogavice se mi zdijo zelo udobne. Predvsem mi je všeč, da tudi po pranju ostanejo mehke, kar podobne nogavice do sedaj niso, ter da so zasnovane tako, da ni vozlov in robov pri prstih. Glede drsljivosti moram priznati, da sem bila najprej malo skeptična, ker sem bila navajena protizdrsnih blazinic (Trusox), ampak ko sem jih preizkusila na tekmi, niso drsele. Ko pa sem še prebrala, da so narejene iz protizdrsnih materialov, je odpadel še zadnji dvom. Tudi stabilnost je odlična. Kar se tiče odvajanja vlage, pa mi je všeč to, da v primeru dežja, tudi ko so zelo mokre, ne postanejo težke. Tudi na splošno so zelo lahke. Všeč mi je, da vlago odvajajo zelo hitro in da so zelo zračne. Ker nimajo protizdrsnih blazinic, ampak posebno protizdrsno tkanino, je odveč bojazen, da bi blazinice ob pranju odpadle (kar se je zgodilo pri nogavicah znamke Trusox).”

 

ROK ZAPONŠEK
(rokometaš)

“Izpostavil bi lahko veliko stvari, ki so boljše kot pri športnih nogavicah, ki jih običajno uporabljam. Posebej pa bi izpostavil tri stvari, ki so mi pri športnih nogavicah GO4GOAL res všeč, in sicer nogavice mi ne lezejo dol, saj zelo lepo stisnejo nogo in to me je pri običajnih nogavicah zelo motilo, saj sem si jih moral vsakih 5 minut popravljati. Noga je v copatih res stabilna, saj stopalo v obutvi nič ne drsi. Po več pranjih so nogavice GO4GOAL v enakem stanju kot takrat, ko sem jih obul prvič, tako da so tudi zelo trpežne v primerjavi z navadnimi nogavicami, kjer vse hitro popusti in imajo res kratek rok trajanja.”

 

ROK MOŽIČ
(odbojkar)

“Pri mojem športu je zelo pomembna stabilnost noge, saj je veliko poškodb gležnjev, zato sem zelo vesel, da sem preizkusil nogavice GO4GOAL, ki mi nudijo udobnost in stabilnost. Razlika med navadnimi nogavicami in nogavicami GO4GOAL je očitna, saj slednje tudi po več urah treninga še vedno zelo dobro odvajajo vlago. Tako, da športne nogavice GO4GOAL priporočam vsem športnikom.”

 

ELA PLOŠNIK
(mlada tenisačica)

“Športne nogavice GO4GOAL so res super in to najbolj opazim med daljšimi treningi in tekmami, ker me obutev ne ožuli. Zgodilo se je celo, da se je obutev znotraj strgala in bi me lahko zadaj ožulila, vendar so me nogavice GO4GOAL pred tem zaščitile. Opazila sem tudi da se stopala v teh nogavicah manj potijo. Prav tako mi stopalo v obutvi ne drsi, tudi zdaj, ko imam ortopedske vložke.”

 

NIKA UDE
(atletinja)

“Nogavice GO4GOAL so super! So zelo udobne in se odlično prilegajo stopalu. Noga v supergah ne drsi, kar daje stopalu izredno stabilnost, prav tako se noga v njih ne poti. Najbolj mi je všeč ojačan del okoli pete in Ahilove tetive, kar tudi preprečuje nastajanje žuljev, še posebej v šprinterkah. Razlika v primerjavi z drugimi nogavicami je v tem, da me stopala v njih ne bolijo. Nogavice GO4GOAL prav tako NE dajejo neprijetnega občutka tiščanja na robovih. Pa še super izgledajo. Še ena velika prednost je ta, da lahko na nogavice dodam tudi svoje ime ali karkoli drugega.”

Preberi več


Protizdrsna tehnologija v športnih nogavicah – zakaj je uporabna?

(23. 3. 2020) Avtor: Tadej Glavač, ustanovitelj

KAJ JE PROTIZDRSNA TEHNOLOGIJA?

Vsi v svoji obutvi potrebujemo nekaj, kar ustavi premikanje (drsenje, gibanje) naših nog (stopal). Ena izmed najpomembnejših faktorjev v športu sta hitrost in okretnost. Če želite spremeniti hitrost gibanja, se gibati hitreje, morate povečati prenos moči iz ena noge na drugo. Da to storite, morate najprej ustaviti gibanje noge, s tem pa tudi obutve.

Nogavice s protizdrsno tehnologijo predstavljajo najbolj popularen produkt na področju športnih nogavic, ki ga uporabljajo številni profesionalni športniki. Te nogavice imajo na podplatu nameščene protizdrsne blazinice, ki omogočajo, da se stopalo v obutvi ne premika preveč. S tem se onemogoči trenje med obutvijo in stopalom, posledično pa se zmanjša možnost za nastanek žuljev.

Nekatere nogavice imajo te blazinice nameščene na zunanji in notranji strani (povezava med stopalom, nogavico in obutvijo), nekatere pa samo na zunanji (povezava med nogavico in obutvijo).

 

ZAKAJ SE UPORABLJA?

Protizdrsne tehnologije dokazano preprečujejo drsenje v obutvi. Stopalo zato v obutvi ne drsi oziroma se ne premika in tako ne ustvarja trenja. S tem se tudi prepreči nastanek žuljev obenem pa se uporabnik v svoji obutvi počuti bolj varno in stabilno. Da pa protizdrsna tehnologija izpolnjuje vse te lastnosti, mora omogočati zelo dober oprijem.

Učinkovitejše so tiste nogavice, ki imajo protizdrsno tehnologijo nameščeno na notranji in zunanji strani nogavice. Tehnologija na zunanji strani se tako oprijema obutve, na notranji strani pa podplata in pete.

Vendar pa niso vse protizdrsne nogavice enako učinkovite, saj imajo nameščene različne protizdrsne blazinice (ene bolj, ene manj učinkovite) in se med sabo razlikujejo glede na sestavo materialov iz katerih so narejene.

Zmeraj več uporabnikov se zaveda, da so nogavice zelo pomemben del športne opreme. Tega se še posebej zavedajo vrhunski športniki, ki z investiranjem v kvalitetno športno opremo želijo izboljšati svoje športne zmogljivosti.

 

MNENJE STOKOVNJAKOV

Rebecca Rushton (podiatrinja), ki se že 25 let ukvarja s preventivo in zdravljenjem bolezni stopal, je v svoji raziskavi ugotovila oziroma prišla do zaključka, da so nogavice zelo pomembne pri preprečevanju nastanka žuljev.

Nogavice morajo biti zasnovane tako, da zmanjšajo trenje med plastjo nogavice in kožo:

• odvajanje vlage in hitro sušenje,
• odebeljene na pravilnih mestih,
• zmanjšanje drsenje/premikanja stopala v obutvi.

(vir: https://www.blisterprevention.com.au/pages/the-advanced-guide-to-blister-prevention-chapter-5)

 

PROTIZDRSNA TKANINA V ŠPORTNIH NOGAVICAH GO4GOAL

Da bi na inteligenten način oblikovali naše športne nogavice, smo izvedli naslednje aktivnosti:

• pregled strokovnih člankov in literature o tkaninah in nogavicah,
• pogovorih s športniki različnih disciplin,
• pridobitev mnenj in usmeritev strokovnjakov, ki delujejo na področju visokokakovostnih tkanin,
• pogovori s fizioterapevti in ortopedi,
• meritve pritiskov stopal.

Na podlagi zgoraj opravljenih aktivnostih, smo se odločili, da bodo naše športne nogavice vsebovale protizdrsno tkanino. Tako smo namesto protizdrsnih blazinic na predel stopala naših športnih nogavic namestili protizdrsno tkanino – UltraGrip. Slednja omogoča odličen oprijem v obutvi, saj ima boljše lastnosti kot protizdrsne blazinice.

 

KAKO JE LAHKO TKANINA PROTIZDRSNA?

Poseben postopek obdelave različnih visokokakovostnih vlaken spremeni njihovo strukturo in tako nastane tehnološka tkanina UltraGrip, ki omogoča neverjeten oprijem. Nogavica se na zunanji strani oprijema obutve, na notranji strani pa podplata in pete. S tem športne nogavice GO4GOAL omogočajo, da ustvarite večjo hitrost in boljšo okretnost, obenem pa se v obutvi počutite varnejše. Ker je UltraGrip tkanina sestavni del nogavice, nudi vašemu stopalu mehak in udoben občutek.

Učinek UltraGrip tkanine je trajen. Pri vsakem pranju se ta učinek obnovi, s tem pa se ohrani tudi kakovost oprijema.

 

PROTIZDRSNE BLAZINICE vs. PROTIZDRSNA TKANINA

Kot je opisano zgoraj, imamo dve vrsti protizdrsnih nogavic; ene vsebujejo protizdrsne blazinice, naše – GO4GOAL pa protizdrsno tkanino.

Izpostavil bi nekaj pomanjkljivosti s katerimi sem se srečal in s katerimi se srečujejo tudi nekateri športniki. Protizdrsne blazinice (tiste, ki so nameščene tudi na notranjem delu nogavice) dajejo neprijeten občutek na koži/stopalu, prav tako pa niso nameščene na področje palca na nogi, ki skrbi za odriv oziroma preko katerega poteka največji prenos moči.

Mi smo šli korak naprej in namesto protizdrsnih blazinic, na spodnjo stran stopala, v naše športne nogavice GO4GOAL, namestili protizdrsno tkanino, ki preprečuje drsenje. Natančno smo jo oblikovali in jo namestili na točno določene dele, kjer poteka največji prenos moči (področje palca na nogi), s tem pa poskrbeli, da ne prihaja do prevelikega drsenja stopala v nogavici in nogavice v obutvi. Ker je ta tkanina del nogavice, ni moteča na koži in tako zagotavlja tudi odlično udobje.

Še en problem pri nogavicah, ki imajo protizdrsne blazinice pa je ta, da nogavice vsebujejo bombaž, ki zelo slabo odvaja vlago ter se dolgo suši. Zato so naše nogavice sestavljene iz tkanine, ki za kar 30% hitreje odvaja vlago ter se posuši 50% hitreje kot bombaž in tako poskrbi, da stopala med športno aktivnostjo ostajajo suha. Posebnost GO4GOAL nogavic pa je tudi ta, da so za razliko od nekaterih drugih protizdrsnih nogavic, posebej prilagojene levemu in desnemu stopalu.

Spodaj sta zapisani mnenji uporabnikov, ki sta pred uporabo naših nogavic GO4GOAL uporabljala nogavice s protizdrsnimi blazinicami.

FLORJAN TÖRNAR (slovenski nogometaš): “Nogavice GO4GOAL so izpolnile vsa moja pričakovanja. Nogavice trdno držijo stopalo in onemogočajo premikanje in drsenje v obutvi. Med športno aktivnostjo imam občutek, da je stopalo fiksirano v obutvi. Druga stvar, ki me je navdušila pa je ta, da so stopala v nogavici vedno suha in sveža, saj nogavice odlično odvajajo vlago in se hitro sušijo. Ker sem preizkusil tudi nogavice Trusox in Tapedesign (oboje s protizdrsnimi blazinicami) lahko rečem, da so protizdrsne nogavice GO4GOAL dva koraka pred njimi. Čestitke na inovaciji.”

DOMINIKA ČONČ (slovenska nogometašica): “Nogavice se mi zdijo zelo udobne. Predvsem mi je všeč, da tudi po pranju ostanejo mehke, kar podobne nogavice do sedaj niso, ter da so zasnovane tako, da ni vozlov in robov pri prstih. Glede drsljivosti moram priznati, da sem bila najprej malo skeptična, ker sem bila navajena protizdrsnih blazinic (Trusox), ampak ko sem jih preizkusila na tekmi, niso drsele. Ko pa sem še prebrala, da so narejene iz protizdrsnih materialov, je odpadel še zadnji dvom. Tudi stabilnost je odlična. Kar se tiče odvajanja vlage, pa mi je všeč to, da v primeru dežja, tudi ko so zelo mokre, ne postanejo težke. Tudi na splošno so zelo lahke. Všeč mi je, da vlago odvajajo zelo hitro in da so zelo zračne. Ker nimajo protizdrsnih blazinic, ampak posebno protizdrsno tkanino, je odveč bojazen, da bi blazinice ob pranju odpadle (kar se je zgodilo pri nogavicah znamke Trusox).”

Foto: AC Milan

 

TEHNOLOGIJA NA KATERO PRISEGAJO PROFESIONALNI IGRALCI

Kot je moč zaslediti na socialnih omrežjih ter svetovnem spletu, so protizdrsne nogavice zelo priljubljene med športniki. Ti čedalje več poudarka dajejo športnim nogavicam in oblačilom, ki so tehnološko naprednejša, saj stremijo k nenehnemu napredku, kvaliteti in udobju.

Profesionalni športniki, predvsem nogometaši, so spoznali, da so izgubljali svojo eksplozivnost in svoj čas, ko so spreminjali smer gibanja na igrišču.

Protizdrsne športne nogavice so tako še posebej priljubljene predvsem pri nogometaših (svetovno znanih), saj pri nogometu prihaja do hitrih in nepredvidljivih smeri gibanja in pospeševanja, zato je vsaka dodatna milisekunda še kako pomembna. Nogometaši med igro potrebujejo maksimalen oprijem, ki jim omogoča hitrejšo spremembo smeri gibanja in najboljši prenos moči iz ene noge na drugo.

Foto: Kasımpaşa SK

 

PROTIZDRSNE ŠPORTNE NOGAVICE GO4GOAL

Glavni namen protizdrsnih nogavic GO4GOAL je maksimalno povečati oprijem v obutvi, kar smo dosegli z UltraGrip tkanino.

Posebna UltraGrip tkanina omogoča:

• izvrstno stabilnost,
• zelo dober oprijem,
• prednost pred nasprotnikom v primeru nepredvidene spremembe smeri gibanja ali pospeševanja,
• ustvarjanje večje hitrosti in boljše okretnosti,
• občutek varnosti.

Športne nogavice GO4GOAL nudijo neprimerljiv oprijem in odlično udobje, ne glede na obutev, ki jo uporabljate. Zahvaljujoč specialnim visokokakovostnim materialom se nogavice popolnoma prilegajo vsakemu stopalu.

Ker se zavedamo, da so pomembna tudi stopala otrok, ki so še v fazi razvoja, smo posebej oblikovali tudi otroške nogavice (od številke 30 naprej). Tako bodo otroci v začetku svojih športnih karier in aktivnosti lahko uporabljali nogavice, ki bodo poskrbele za njihovo varnost in zdrav razvoj ter jim omogočile, da unovčijo svoje športne sposobnosti do maksimuma. Tako smo eni izmed redkih proizvajalcev, ki ponujajo visokokakovostne protizdrsne športne nogavice tudi za otroke.

GO4GOAL protizdrsne nogavice so idealne za vse vrste športov in raznih oblik rekreacije.

 

TUDI NA URADNIH TEKMAH

Nogometaši so tako navdušeni nad našimi protizdrsnimi športnimi nogavicami, da jih uporabljajo kar med tekmami, pod svojimi klubskimi nogavicami (klubsko nogavico odrežejo pri gležnju in jo obujejo čez športne nogavice GO4GOAL). Tako športne nogavice GO4GOAL povežejo stopalo s kopački.

Tradicionalne klubske nogavice namreč ne zagotavljajo udobja in povezave med stopalom in obutvijo, ki jo želi sodobni igralec. Športne nogavice GO4GOAL pa povečajo stabilnost in oprijem, zaradi česar so bolj eksplozivni in učinkoviti pri svojih gibih.

 

VZDRŽEVANJE

Ker so športne nogavice sestavljene iz visokokakovostnih materialov, jih je potrebno na pravilen način tudi vzdrževati:

• pranje do temperature 30 °C (poseben program za občutljivo perilo),
• beljenje ni dovoljeno,
• likanje ni dovoljeno,
• kemično čiščenje ni dovoljeno,
• sušenje v sušilnem stroju ni dovoljeno.

Preberi več


Kako in zakaj so nastale športne nogavice GO4GOAL?

(29. 2. 2020) Avtor: Tadej Glavač, ustanovitelj

PROBLEM – IDEJA (2016)

Do ideje oblikovati »drugačne« športne nogavice sem prišel, ker sem tudi sam rekreativni športnik. Težava pa je nastala pri iskanju prave obutve oziroma pravih nogavic, ki bi zaščitile moje stopalo, mu dale občutek stabilnosti v športnem čevlju, in sicer v smislu, da se stopalo med športno aktivnostjo ne bi preveč premikalo. Eden večjih problemov pa je bilo tudi potenje in posledično veliko žuljev, kar mi je povzročalo nemalo težav in bolečin, in mi onemogočalo nadaljnje treniranje. Zato sem, čeprav sem preizkusil veliko športnih nogavic, tudi mnogo kvalitetnih in priznanih znamk, vedno naletel na težavo, da mi nobene nogavice niso popolnoma ustrezale. Ugotovil sem, da na tržišču ni veliko res dobrih, kvalitetnih nogavic. Vedno manj pozornosti je posvečene kvalitetnim materialom.

Ravno to je bilo tisto, kar me je vodilo do razmišljanja, kaj bi lahko storil oziroma kako bi lahko izboljšal športne nogavice, da bi mi pri športnih aktivnostih še dodatno »pomagale«, mi olajšale treninge in dale tisti res vrhunski občutek udobja, podpore in zaščite. Razmišljal sem, da če je že meni, rekreativnemu športniku, tako neudobno v večini športnih nogavic, kako se šele počutijo profesionalni športniki, ki trenirajo tudi večkrat dnevno. Zadal sem si cilj, da bom naredil vse, da izdelam res popolne športne nogavice.

Pri večini športov je namreč obutev bistvenega pomena pri izvajanju športnih aktivnosti, kar posledično vpliva tudi na športnikove zmogljivosti, sposobnosti in dosežke. Ko nekdo omeni obutev, najprej pomisli na čevlje. A prav nogavice so tiste, ki so prve v stiku s stopalom, tj. kožo, zato so te ključnega pomena. Tako sem se odločil, da bom res poskusil uresničiti in izpeljati to svojo idejo »vrhunskih športnih nogavic«. Moja želja je bila in je, da bi z nogavicami oz. znamko GO4GOAL športniki hitreje dosegli svoje cilje oz. izboljšali svoje športne zmogljivosti. Kvalitetni materiali pa morajo poskrbeti, da se uporabnik počuti v nogavicah udobno in da ga te ne ovirajo, pač pa podpirajo. S to željo in zamislijo se je vse začelo počasi uresničevati.

 

TESTIRANJE, ANALIZIRANJE IN RAZVOJ

Najprej sem naročil in testiral športne nogavice, ki so bile takrat na tržišču in ki so imele določene lastnosti. Bilo je preko petdeset parov. Analiziral sem jih in od vseh testiranih športnih nogavic sem pobral tiste lastnosti, ki so mi najbolj koristile.

Podal sem se v raziskave tkanin ter njihovih lastnosti, da bi izdelal povsem novo generacijo športnih nogavic. Tako so bile naše GO4GOAL nogavice oblikovane po natančno izpeljanih raziskavah in po pogovorih z različnimi strokovnjaki in športniki. Ker smo želeli, da je produkt slovenski, smo se povezali s slovenskim podjetjem Intersocks, vodilnim svetovnim oblikovalcem visokokakovostnih nogavic.

Tkanine smo izbrali na podlagi raziskav in posvetov s strokovnjaki s področja tkanin. Za zaščito in oblazinjenje posameznega dela stopala pa so poskrbeli posveti z ortopedi in fizioterapevti, ki anatomijo in funkcionalnost stopala najbolj poznajo. Izbrali smo šest visokokakovostnih tkanin in jih namestili na točno določene predele nogavice, tako da vsaka na svojem mestu opravlja svojo nalogo: odvaja vlago, se hitro suši, omogoča zračnost, deluje antibakterijsko, absorbira udarce od tal, skrbi za protizdrsnost, zaščiti točno določene dele. Tudi način pletenja je na določenem predelu nogavice drugačen in skrbi, da se nogavica popolnoma prilega stopalu ter ga stabilizira.

Najprej sem želel, da bi bile te nogavice le zame in moje bližnje, vendar se je hitro pojavilo množično povpraševanje po njih. Tako sem naročil izdelavo več kot dvesto parov prototipov nogavic, ki sem jih razdelil profesionalnim in rekreativnim športnikom, da jih testirajo. Vesel in ponosen sem, da so nad njimi bili navdušeni. Ravno njihova potrditev je bilo tisto, kar mi je dalo zagon, me spodbudilo, da nogavice dam na tržišče.

 

LANSIRANJE NA TRŽIŠČE

Ker je proizvodnja zaradi visokokakovostnih materialov draga, sem se odločil zbrati ekipo in poskusiti športne nogavice oživeti z zbiranjem finančnih sredstev preko spletne platforme za množično financiranje – Indiegogo (povezava do projekta).

Novembra 2018 smo tako lansirali naš projekt na prej omenjeno platformo: z željo zbrati petdeset tisoč dolarjev, ki smo jih potrebovali za zagon proizvodnje. Vendar v enem mesecu žal nismo uspeli doseči zastavljenega cilja. Zbiranje finančnih sredstev na tej platformi je težko. Potrebne so dobre priprave ter podroben in natančno izdelan oglaševalski načrt. Tukaj smo naredili nekaj napak, ki so razlog neuspeha, ampak iz napak se učimo. Vendar sem že pred lansiranjem projekta na platformo imel rezervni načrt, načrt B, ki sem ga tudi izpeljal: in maja 2019 so športne nogavice GO4GOAL (CREW model) po več kot treh letih končno prišle na tržišče.

Trenutno je v prodaji preko naše spletne trgovine le srednji model (CREW) v eni barvni kombinaciji. Za omenjen model je bilo tudi največ povpraševanja. Takoj, ko bo mogoče, pa bodo v proizvodnji v slovenskem podjetju Intersocks začeli izdelovati še nizki (ANKLE) in visoki model (KNEE-HIGH) z aktivno kompresijo. Vse je povezano s prodajo trenutnega srednjega modela, ki je na tržišču. Če bomo namreč zadovoljni s prodajo, bomo imeli na voljo finančna sredstva, da dokončno razvijemo še nizek in visok model ter dodamo različne barvne kombinacije. Ne želim se ustaviti tukaj. Res pa je, da ne želim prehitevati: želim stopati korak za korakom. Verjamem, da smo izdelali nekaj izvrstnega. Profesionalni športniki so že potrdili, da so športne nogavice GO4GOAL res kvalitetne. Največ mi pomeni dejstvo, da so uporabniki z nogavicami zadovoljni, da jim nudijo udobje ter preprečujejo poškodbe stopal. Glavno je, da nogavice služijo svojemu namenu.

 

PERSONALIZIRANE ŠPORTNE NOGAVICE

Ker smo želeli svojim strankam ponuditi nekaj več, smo se odločili, da bomo nogavice personalizirali po njihovih željah. To pomeni, da lahko vsak naročnik doda svoj unikatni dizajn na športne nogavice GO4GOAL. To so lahko najljubši citati, imena, datumi, številke ali kaj drugega, kar je del uporabnikove športne aktivnosti.

Naročilo personaliziranih nogavic poteka tako, da nas kontaktirate preko e-naslova info@go4goal.net ali preko družabnih omrežij, in nam sporočite svoje želje. Naša dizajnerska ekipa vam bo na podlagi vaših želja izdelala grafični prikaz in vam ga poslala v predogled. Šele ko boste z dizajnom zadovoljni, se dogovorimo za plačilo, nato pa se začne postopek izdelave vaših personaliziranih nogavic, ki traja od enega do dva dni.

 

NA NOGAH NOGOMETNEGA ZVEZDNIKA

Navdušen sem, da športne nogavice GO4GOAL uporablja tudi nogometaš Ricardo Quaresma, ki ga spremljam že skoraj dvajset let in ki me je navdušil s svojim stilom preigravanja in neverjetno tehniko. Quaresma je trenutno član Kasimpase (Turčija), v svoji karieri pa je igral še v klubih, kot so Sporting Lizbona, Barcelona, Porta, Inter in Bešiktaš. Leta 2016 je z izbrano vrsto Portugalske osvojil naslov evropskega prvaka.

 

GLAVNI CILJ IZPOLNJEN

Inteligentno zasnovane športne nogavice so nastale s ciljem izboljšati športnikove zmogljivosti. Zelo velika potrditev je, ko je tvoj produkt dobro sprejet. In ne le to: služi svojemu namenu! Res dober občutek je, ko veš, da je dodana vrednost. S tem namenom sem nogavice ustvaril. Želim si, da se športniki dobro počutijo v svoji obutvi. Pa ne samo vrhunski športniki, tudi rekreativci. Zmeraj več uporabnikov se zaveda, da so nogavice res pomemben del športne opreme. Verjamem, da bodo moje športne nogavice v prihodnosti pomagale marsikateremu uporabniku.

Preberi več