GO4GOAL

Shop

ZGODBA

ZGODBA

Zdravo,

sem Tadej Glavač, ustanovitelj podjetja GO4GOAL. In to je moja zgodba, ki me je pripeljala do športnih nogavic …

Prestaviva se v čas moje srednje šole, v leta med 2004 in 2007. Ne glede na to, kako je bila moja torba polna zvezkov in knjig, se je v njej vedno našlo mesto za nogometno žogo – včasih sem raje doma pustil zvezke kot žogo.

S sošolci smo vsak odmor, tudi tiste 5-minutne, izkoristili za nogomet ali vsaj za podajanje žoge. Velikokrat smo igrali kar na hodniku. Si predstavljaš, kako so bili učitelji veseli?

Ko nas je učitelj športne vzgoje vprašal, kaj bi počeli, smo enoglasno rekli: “Nogomet!”

Če je bila velika telovadnica zasedena, smo šli na šolsko dvorišče, na asfalt. Tudi pozimi, ko je temperatura padla krepko pod ničlo. Spomnim se, da smo včasih imeli tako trde prste, da smo si komaj razvezali vezalke, ko smo se vrnili v toplo šolsko garderobo. Za nogomet nam ni bilo prav nič težko …

S športno opremo se nismo ravno obremenjevali. Če je bila, super, če ne, tudi ok. Naš glavni del opreme smo itak vedno nosili s seboj – naše telo.

Ko si mlad, ti je pravzaprav vseeno, kaj imaš oblečeno. Pomembno ti je samo to, da se imaš lepo.

Če prevrtim čas malo naprej, v moj četrti letnik. Pri športni spet igramo nogomet. Žoga je švigala med našimi nogami in čeprav smo bili s sošolci prijatelji, smo na igrišču znali pokazati tudi svojo borbenost.

Prav živo se spomnim, kako me je v nekem trenutku v spodnjem delu hrbta zapeklo … Kar naenkrat. V istem trenutku so mi “popustile” noge. Niso zdržale teže mojega telesa. Sesedel sem se na tla in tam obležal. Nič mi ni bilo jasno.

V glavi je nastala praznina. Srce mi je razbijalo kot noro. Še nikoli nisem doživel kaj podobnega. Pojma nisem imel, kaj se z mano dogaja.

Svojih nog nisem več čutil …

Spomnim se, kako so me sošolci odnesli v garderobo in me položili na klop. Po glavi so se mi rojila vprašanja kot: “Kaj pa zdaj? Kaj, če ne bom mogel več hoditi? Zakaj jaz?”

Vem ja, težka vprašanja. Res sem bil v šoku.

Čez nekaj minut sem spet začutil noge. Lahko si predstavljaš kakšno olajšanje je bilo to zame.

Ko sem še isti dan ležal na bolniški postelji pri zdravniku, mi je počasi postajalo jasno, kaj se je zgodilo. Naj ti razložim …

Zdravnik je med drugim pogledal tudi moja stopala. Na palcu je našel precej žuljev. Vprašal me je, ali igram z žulji. “Ja, seveda. Je kaj s tem narobe?” sem vprašal.

Povedal mi je, da sem nevede med igro zaradi žuljev krčil palec, ga potiskal v stopalo in posledično svoje telo spravil v nepravilni položaj.

Pojasnil mi je, da se izvor moje težave skriva v stopalih, ki skrbijo za pravilno držo telesa. In glavni krivec za nepravilno držo? Žulji. Žulji, ki sem jih imel takrat po skoraj vsaki aktivnosti in to zaradi neprimernih nogavic.

Sledili so meseci terapij in eno leto brez športa. Danes se spet normalno gibljem, mi je pa ta dogodek prinesel posledice, ki bodo za vedno ostale z mano – išias in vedno prisotne bolečine v spodnjem delu hrbta med športanjem. Zdaj sem se jih že navadil. Ob kakšni drugi priložnosti ti razložim, kako jih obvladujem.

Prepričan sem, da če bi tistega dne svojim stopalom privoščil športne nogavice GO4GOAL, morda do moje poškodbe ne bi prišlo. Ampak preteklosti ne moremo spreminjati, lahko se le iz nje učimo.

Danes sem hvaležen za to izkušnjo, ki me je pripeljala do razvoja športnih nogavic GO4GOAL.

Moje poslanstvo je širiti zavedanje o pomenu športnih nogavic. Danes vem, da se vse začne in konča v stopalih. Ona so tista, ki prenašajo težo in obremenitve celotnega telesa, zato jih ne smemo zanemarjati!

Pri večini športov je obutev bistvenega pomena pri izvajanju športnih aktivnosti. Pomembno vpliva na naše zmogljivosti, sposobnosti in dosežke.

Ko nekdo omeni obutev, najprej pomislimo na čevlje. Pozabljamo pa, da so pravzaprav nogavice prve v stiku s stopalom, zato so te ključnega pomena!

STROKOVNJAKI PRI RAZVOJU

Pri razvoju svojih nogavic sem se povezal z ortopedi, fizioterapevti, strokovnjaki za tkanine in profesionalnimi športniki.

Vse z namenom razviti vrhunske športne nogavice, ki bodo podprla tvoja stopala na pravih mestih, preprečila drsenje noge v obutvi in tako zmanjšala možnosti za nastanek žuljev.

Življenje je prekratko, da bi pili slabo kavo. Pa tudi, da bi nosili slabe nogavice.

Odloči se za dobro počutje. Podpri svoje telo. Podpri sebe!

VIRTUALNA PREDSTAVITEv

Image Newletter