ZGODBA

Zgodba

Stopala so podvržena velikim obremenitvam, ki lahko povzročijo raznovrstne poškodbe.

Nogavica služi kot pregrada med stopalom in obutvijo, zato je zelo pomembno na kakšen način in iz kakšnih materialov je zasnovana, da lahko stopalu nudi maksimalno udobje in zaščito.

Zgodba

Ravno zaradi tega smo se odločili, da izdelamo inteligentno zasnovane športne nogavice, ki bodo tako profesionalnim kot rekreativnim športnikom med športno aktivnostjo zagotavljale udobje in kakovost, jim varovale stopala ter izboljšale njihove športne aktivnosti.

Zgodba

Na idejo oblikovanja "drugačnih" športnih nogavic je prišel mlad slovenski podjetnik Tadej Glavač, ki se tudi sam rad ukvarja s športom.

Težava pa se je pojavila pri iskanju prave obutve oziroma pravih nogavic, ki bi zaščitile njegovo stopalo, mu dale občutek stabilnosti v športnem čevlju, tako da se stopalo med dejavnostjo ne bi preveč premikalo.

Eden večjih problemov je bilo tudi potenje podplata in posledično veliko žuljev, kar mu je povzročalo nemalo težav in bolečin, s tem pa onemogočalo nadaljnje treniranje.

Zgodba

In ravno to ga je vodilo do razmišljanja, kako bi lahko izboljšal športne nogavice, da bi mu pri športnih aktivnostih še dodatno "pomagale", mu olajšale treninge in dale tisti vrhunski občutek udobja, podpore in zaščite.

Prav to je bil ključni razlog za nastanek športnih nogavic GO4GOAL.

Zgodba

Da bi izdelali novo generacijo športnih nogavic, smo se podali v raziskave materialov ter njihovih lastnosti. Materiali so bili izbrani na podlagi raziskav in posvetov s strokovnjaki, ki delujejo na področju tkanin.

O zaščiti in oblazinjenju posameznega dela stopala pa smo se posvetovali z ortopedi in fizioterapevti. Tako smo vsak material skrbno namestili na točno določene dele nogavice, kjer bi vsak od njih opravil svojo nalogo.

Zgodba

PROTOTIPI

Razvili smo tri različne modele:
ANKLE - najnižji model, ki sega tik nad gleženj,
CREW - srednji model, ki sega do sredine meč,
KNEE-HIGH - najvišji model, ki sega do kolena.

Vsi trije modeli imajo približno enake lastnosti, najvišji model pa je opremljen še z aktivno kompresijo, ki zmanjšuje vibracije in izboljša koordinacijo.

Zgodba

TESTIRANJA

Ker smo najprej želeli preveriti kakovost in funkcionalnost naših športnih nogavic GO4GOAL, smo izdelali več kot 200 prototipov in jih poslali v testiranje profesionalnim in rekreativnim športnikom iz različnih športnih panog. Slednji so nam podali povratne informacije, na podlagi katerih smo nogavice še nadgradili ter izboljšali.

Športniki so bili nad našimi nogavicami navdušeni - izpostavili pa so predvsem: udobje, varnost, stabilnost, nedrsljivost, suha stopala ter preprečevanje nastanka žuljev.

Zgodba

PROIZVODNJA - VRHUNSKA KAKOVOST

Ker so temelj blagovne znamke GO4GOAL izbrani kvalitetni materiali in vrhunska proizvodnja, smo za našega proizvajalca izbrali podjetje INTERSOCKS, ki je vodilni oblikovalec in proizvajalec visokokakovostnih nogavic.

Za razvoj in nenehno izboljševanje izdelkov pri svojem delu uporabljajo najnaprednejšo programsko opremo. V proizvodnem procesu, od tkanja do končnega izdelka, uporabljajo najnovejše in najnaprednejše proizvodne stroje. Sedež podjetja je v Sloveniji, proizvodnja pa v Italiji.