ZGODBA

Zgodba

Stopala športnikov so podvržena velikim mehanskim obremenitvam, ki lahko povzročijo raznovrstne poškodbe. Nogavica služi kot pregrada med stopalom in obuvalom, ki zagotavlja zaščito z nadzorovanjem gibanja in z optimizacijo temperature stopala ter izmenjavo vlage.

Zgodba

Ravno zaradi tega smo se odločili, da bomo izdelali inteligentne športne nogavice, ki bodo tako profesionalnim kot rekreativnim športnikom med športno aktivnostjo zagotavljale udobje in kakovost, jim varovale stopala ter izboljšale njihove športne aktivnosti.

Zgodba

Na idejo oblikovanja »drugačnih« športnih nogavic je prišel mlad slovenski podjetnik Tadej Glavač, ki se tudi sam rad ukvarja s športom. Težava pa se je pojavila pri iskanju prave obutve oziroma pravih nogavic, ki bi zaščitile njegovo stopalo, mu dale občutek stabilnosti v športnem čevlju, tako da se stopalo med dejavnostjo ne bi preveč premikalo. Eden večjih problemov je bilo tudi potenje podplata in posledično veliko žuljev, kar mu je povzročalo nemalo težav in bolečin, s tem pa onemogočalo nadaljnje treniranje.

Zgodba

In ravno to ga je vodilo do razmišljanja, kako bi lahko izboljšal športne nogavice, da bi mu pri športnih aktivnostih še dodatno »pomagale«, mu olajšale treninge in dale tisti vrhunski občutek udobja, podpore in zaščite. Prav to je bil ključni razlog za nastanek športnih nogavic GO4GOAL.

Zgodba

RAZISKAVE

Da bi izdelali novo generacijo športnih nogavic, smo se podali v raziskave materialov ter njihovih lastnosti. Materiali so bili izbrani na podlagi raziskav in posvetov s strokovnjaki, ki delujejo na področju tkanin. O zaščiti in oblazinjenju posameznega dela stopala pa smo se posvetovali z ortopedi in fizioterapevti. Tako smo vsak material skrbno namestili na točno določene dele nogavice, kjer bi vsak od njih opravil svojo nalogo.

Zgodba

PROTOTIPI

Izdelali smo tri različne modele, in sicer model »ANKLE«, ki je najnižji in sega tik nad gleženj, model »CREW«, ki sega do sredine meč, in še najvišji model »KNEE-HIGH«, ki sega do kolena. Vsi trije modeli imajo približno enake lastnosti, najvišji model pa je opremljen še z aktivno kompresijo, ki zmanjšuje vibracije in izboljša koordinacijo.

Zgodba

TESTIRANJA

Ker smo najprej želeli preveriti kakovost in funkcionalnost naših športnih nogavic GO4GOAL, smo izdelali več kot 200 prototipov in jih poslali v testiranje profesionalnim in rekreativnim športnikom iz različnih športnih panog. Na kratko, bili so navdušeni.

Zgodba

PROIZVODNJA

Proizvodnja bo potekala v podjetju, ki je vodilni svetovni oblikovalec in proizvajalec visokokakovostnih nogavic. Za razvoj in nenehno izboljševanje izdelkov pri svojem delu uporablja najnaprednejšo programsko opremo. V proizvodnem procesu, od tkanja do končnega izdelka, uporablja najnovejše in najnaprednejše proizvodne stroje. Sedež podjetja je v Sloveniji, proizvodnja pa v Italiji.